Informacja: Twoja przeglądarka nie akceptuje ciasteczek (cookies). Aby dodawać produkty do koszyka a następnie je zakupić włącz obsługę ciasteczek w twojej przeglądarce.
PDFDrukujE-mail
Mąka kukurydziana1kgMąka orkiszowa razowa 3kg

Mąka orkiszowa razowa 1kg
Powiększ zdjęcie


Mąka orkiszowa razowa 1kg

Cena: 6.50 zł (zawiera 5 % VAT)
Ilość w opakowaniu jednostkowym:1
Ilość w opakowaniu zbiorczym:1
Zapytaj o produkt

Właściwości : mąka orkiszowa razowa 2000 z pełnego przemiału czyli rozdrobnione całe ziarno pszenicy orkiszowej .
Orkisz należy do tej samej rodziny, co zwykła pszenica, ale ma inną strukturę genetyczną i w związku z tym jego ziarno zawiera nieco więcej białek, witamin i składników mineralnych. Mąka z orkiszu nadaje się idealnie do wypieku, a upieczony z niej chleb jest smaczny i nie kruszy się.
Orkisz jest najlepszym ziarnem zbożowym, działa rozgrzewająco i natłuszczająco i jest wartościowszy i łagodniejszy niż inne ziarna . Orkisz prowadzi do dobrej krwi.Orkisz zawiera w swoim składzie 56% skrobii, 11,6% białka, 2,7% tłuszczu i 2% składników minieralnych. Szczególnie ważne obok dużej zawartości białka, w którym - co najmniej w ilościach śladowych -, zawarte są wszystkie istotne dla człowieka aminokwasy i przyjaznych dla serca i układu krążenia nienasycone kwasy tłuszczowe, są składniki mineralne i witaminy. Orkisz zawiera ich więcej niż jakiekolwiek inne pszeniczne ziarno. Dla piekarzy jest orkisz prawdziwym darem w związku z jego wysoką zawartością składników wypiekowych, dzięki któremu wypiekać można wyjątkowo dobry chleb o charakterystycznym naturalnym  aromacie.
Dojrzały orkisz zawiera znacznie ilości kwasu krzemowego , kwas krzemowy jest ważny dla skóry, włosów i paznokci i rozjaśnia umysł wzmacniając aktywność mózgu i koncentrację. Cynk w orkiszu jest uznanym terapeutykiem wątroby. Chleb upieczony z maki orkiszowej  jest jednym z najlepszych w smaku , pięknie pachnie , smakuje wybornie i ma niesamowitą strukturę miękiszu 





Recenzje klientów:

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.
Aby dodać recenzję, zaloguj się.


© P.U.H. Chlebuś S.C.
Problemy techniczne: e-mail